Hoe een mechanisch horloge werkt.

De eerste horloges niet automatisch te winden. Ze hebben niet oplichten met digitale nummers, noch hebben zij vertellen de datum of alarmen die kunnen worden ingesteld. Deze volledig mechanische horloges ook niet batterijen nodig, maar ze hadden moeten een of andere manier worden “aangedreven”. Met het oog op blijven gaan, een mechanisch horloge moet regelmatig worden gewikkeld – meestal een keer per dag. Dus waarom zouden mensen vandaag de dag kiezen voor een mechanisch horloge in deze tijd van goedkope quartz en digitale horloges? Het draait allemaal om esthetiek en een waardering voor de kunst van het horloge maken.

Wat maakt een horloge mechanisch?

Een horloge volledig mechanisch moet niet alleen uitgevoerd door een gewonden veer en set tandwielen, maar deze moet worden gevoed door mechanische middelen. Dit is anders dan een quartz horloge die ook teken off time door de beweging van de versnellingsbak, maar houdt dat vistuig zich door de energie van een kwartskristal. Met een mechanisch horloge de energie om de tandwielen te bewegen wordt gevoed door de wikkeling van de veer. Als de veer volledig is gewikkeld op een typisch mechanisch horloge het horloge zal houden nauwkeurig de tijd voor ongeveer 40 uur. Er zijn meer complexe mechanische horloges die tijd kan blijven veel langer met een volle wind van de veer. Automatische horloges worden ook beschouwd mechanische horloges, maar de beweging van de pols van de drager kan de wikkeling activeren, vandaar de naam automatische horloges.

Hetzelfde basisontwerp van een mechanisch horloge is niet zo heel verschillend vandaag dan was het een halve eeuw geleden. De ingewikkelde werking van een mechanisch horloge is meer dan een dozijn soorten schroeven en ongeveer 40 meer wielen, veren, platen, saldi en juwelen – en dat bevat niet eens het geval is, het gezicht of riem! Al deze kleine onderdelen gaan in het maken van de precieze beweging van een mechanisch horloge. Echter, in het hart van de fijnere uurwerk zijn de juwelen.

De verborgen juwelen in elk mechanisch horloge.

De juwelen worden zo genoemd omdat ze letterlijk juwelen – specifiek robijnen. Echte robijnen waren ooit gebruikt, omdat ze gemaakt zijn van gekristalliseerd aluminiumoxide. Dit is een zeer hard materiaal met een gladde, glibberige ondergrond die het mogelijk maakt het wiel draait te bewegen in een consistente, constante wijze als aangedreven door een wond drijfveer. Dit houdt ook de stalen wiel draait vanaf afgemat door de wrijving van de beweging. Vandaag zijn synthetische robijnen in getallen tussen 5 tot 35 juwelen afhankelijk van de complexiteit van de beweging. Op een gegeven moment, fabrikanten geloofde meer juwelen waren beter, maar hebben zich gevestigd in met ongeveer 4-8 juwelen is de meest efficiënte manier om de macht van de drijfveer.

Hoe alle onderdelen goed samenwerken.

Als je aan de achterkant van een mechanisch horloge te openen zou je zien de afvinken van de veer. Dit wordt gewikkeld met behulp van de steel haspel die uitsteekt uit omhulsel van het horloge, ook wel bekend als de kroon. De eerste mechanische horloges gebruikt een oscillerende handwiel en de lente als de tijdbasis. Dit werd daarna vervangen door een stemvork die fungeert als de resonator de tandwielen bewegen met de juiste snelheid. Deze bewegen op hun beurt de handen op het gezicht van het horloge op juiste stappen.

Het onderhoud van uw mechanische horloge.

Een fijn bewerkte mechanische horloge kan een leven lang meegaan en zelfs de aard van de erfstuk dat wordt doorgegeven van de ene generatie naar de volgende. Om uw mechanisch horloge functioneert goed te houden is het belangrijk om het naar een horlogemaker om de 3 tot 5 jaar te laten gesmeerd en gereinigd van stof en vuil. U wilt bewaren een mechanisch horloge volledig droog is. Als je hem in voor haar routine, vergeet om de zaak gecontroleerd op eventuele scheuren waar water kan krijgen inch Water kan vooral schadelijk zijn voor de stalen onderdelen van het horloge met inbegrip van de ontsnapping wiel en ankergang.

Een mechanisch horloge hoeft nooit batterijen en een goede kan houden tijd nauwkeurig te binnen 2-3 seconden per dag (niet zo nauwkeurig als een goedkopere quartz horloge dat is nauwkeurig tot op 0,5 seconden per dag). Mechanische horloges zijn meestal gekocht vanwege hun uiterlijk en de tijdloze vakmanschap dat gaat in hen. De meeste mensen hebben tegenwoordig verschillende soorten horloges in hun garderobe accessoires, zodat het toevoegen van een mechanisch horloge is een manier om uw evenwicht te houden met een echt klassieke stijl.

Category: Uncategorized

Comments are closed.