Geschiedenis van Breitling horloges

Geschiedenis van Breitling horloges

Opgericht in 1884, werd de Breitling Watch Company eerst in St Imier in Zwitserland opgericht door Leon Breitling. Het bedrijf werd opgericht voor het primaire doel van het ontwikkelen van chronografen en andere wetenschappelijke precisie-instrumenten voor zowel industriële en wetenschappelijke toepassingen. Door de snelle expansie van het bedrijf verhuisd naar La Chaux-de-Fonds in 1892, het huis van de Zwitserse horloge-industrie.

Het bedrijf enige gediversifieerd zijn gamma in 1915 met de productie van de eerste Breitling horloge. Deze beweging kan grotendeels te wijten aan de dood van Leon zijn geweest in 1914, een gebeurtenis die zag zoon Gaston overnemen het familiebedrijf. Deze firma heeft altijd al bekend om zijn wetenschappelijke excellentie en betrouwbaarheid, en dankzij zijn precisie en design innovaties de eerste piloten die de chronograaf in 1915.

Ruimte

De associatie tussen de luchtvaart en Breitling horloges is gebleken bijzonder sterk, als leverancier van de Koninklijke Luchtmacht in 1936 en later de Amerikaanse strijdkrachten in 1942. Het was op de sterkte van de verdere ontwikkelingen van het bedrijf met precisie nauwkeurigheid en timing die leidde tot de productie van de wereldberoemde Breitling Navitimer in 1954. De 24-uurs Navitimer ging zelfs in een baan wanneer gedragen door de astronaut Scott Carpenter op zijn 1962 reis in de ruimte via de ‘Aurora 7’. Het succes van deze reis en de chronometer later leidde tot de ontwikkeling van de Breitling Navitimer Cosmonaute.

Ballonnen

Het bedrijf is ook in verband met ballonvaren en sponsorde de eerste ballon omvaart van de wereld, de ballon werd zelfs de naam ‘Breitling Orbiter’. Op de lange termijn traditie van betrokkenheid Breitling met de luchtvaart, het bedrijf sponsort ook de Reno Air race.

Stijl

De associatie met de familie Breitling stopte in 1979 toen de firma overgenomen door Ernest Schneider, een voormalige piloot en horloge fabrikant werd genomen. In 2000 verhuisde het bedrijf naar Grenchen, Zwitserland, hoewel in 2002 een aparte tak van de onderneming, Breitling Chronometrie, werd geopend in La Chaux-de-Fonds met het oog op gespecialiseerde mechanische uurwerken produceren.

Afgezien van piloten en andere takken van de krijgsmacht, kan elke professional die behoefte heeft om te vertrouwen op de nauwkeurigheid in ongebruikelijke omstandigheden worden gezien sportief een Breitling horloge. De outdoor avonturier Bear Grylls droeg de ‘Emergency’ model in de tv-serie ‘Man vs Wild’. Ook dat toppunt van onverstand en raffinement, Sean Connery, droeg de ‘Top Time’ model in de 1965 film “Thunderball. ‘ In feite is de lijst van beroemdheden die ervoor kiezen om een ​​Breitling dragen is schijnbaar eindeloos. Enkele andere notabelen die sport een van deze knappe chronometers zijn, Brad Pitt, John Travolta, Ben Fogle, Lou Reed, Eddie Izzard en Raquel Welch. Het horloge is ook populair geworden in fictie. Het mysterie auteur, Patricia Cornwell, noemt bijna altijd het feit dat haar heldin, Dr Kay Scarpetta, draagt ​​een Breitling op haar pols.

Laatste innovaties van de Breitling Bedrijf omvatten de ontwikkeling van de ‘Super Quartz & tm die beweging nauwkeurigheid die is tien keer efficiënter dan standaard kwarts bewegingen garandeert. Dat is de reputatie van het bedrijf voor excellentie die in 1999 haar werkzaamheden door de Zwitserse officiële chronometer controle werd erkend.

Category: Uncategorized

Comments are closed.