Een persoonlijk overzicht van Oris horloges

Een persoonlijk overzicht van Oris horloges

Oris horloges zijn al lange tijd gezien als mooi bewerkte Zwitserse horloges. Oris horloges mogen niet dezelfde naamsbekendheid als sommige andere Zwitserse makelij horloges, maar ze zijn nooit minder een uitzonderlijke uurwerk dat iedereen trots op zou zijn.

Ik heb een Oris horloge eigendom voor vele jaren, in feite, mijn Oris was mijn eerste ooit Zwitsers horloge. Ik heb nooit moe van mijn Oris horloge, en hoewel ik sindsdien heb gekocht andere fijne Zwitserse horloges, ik draag hem vaak en nog steeds genieten van zijn eenvoudige maar elegante design. Dus, misschien de volgende herziening van Oris horloges is een persoonlijke mening, maar ik heb geprobeerd objectief te blijven op de huidige collectie van Oris horloges.

Oris horloges wordt gebruikt om de meer traditionele lijnen van horloge design volgen, maar onlangs het bedrijf heeft zich ingespannen om de consument meer up-to-date horloge ontwerpen te bieden, met name in de sportieve horloges arena. Oris begonnen met het maken sporthorloges pas zo recent als de jaren zeventig. Hun eerste sporthorloge was het Oris Chromoris. Oris nog produceren de Chronoris vandaag, het meest recente model zijn de Chronoris 2005. De Chronoris chronograaf is een eenvoudig ontwerp gemaakt van roestvrij staal met een zwarte en oranje zadel-lederen band, de band wordt verondersteld om de ‘sportiviteit’ van het horloge te benadrukken, maar ik vind dat ze beter zijn sportieve horloges op de markt vandaag. Een betere sporthorloge aangeboden door Oris is de TT1 collectie. Deze horloges worden geleverd met mechanisch automatisch uurwerk met gelijktijdige aanduiding van 2 afzonderlijke tijdzones. U krijgt ook een datumaanduiding op de 3 uur positie en een zwarte wijzerplaat met lichtgevende scherm, een gebogen krasbestendig saffierglas, met een waterdichtheid tot 100 meter. Naar mijn mening de Oris TT1 Worldtimer is de beste horloge in deze serie. Onlangs Oris samen met het Williams F1 Team aan de Oris Williams F1 Team sporthorloge produceren. Ik ben geen enorme fan van dit horloge. Bel me een snob, maar ik zou niet willen dat een horloge bezat ik gekend te zijn door een ander merk, behalve het horlogemerk. Ook, ik denk dat als je op zoek bent naar een sporthorloge ze zijn andere merken van horloges die een betere styling te bieden.

De Oris Big Crown Collection behoort tot hun luchtvaart-serie. De grote kroon is een herinnering aan de vroege dagen van de luchtvaart als piloten moesten hun horloges te passen terwijl het dragen van dikke handschoenen. Deze collectie horloges is meer als wat ik zou verwachten van Oris. De Oris Big Crown komt met mechanisch automatisch uurwerk met stopfunctie weergave van uren en minuten van het centrum, kleine permanente tweede op 9:00, gedecentraliseerde minuut en uur tellers, tweede teller van het centrum, de datum om drie uur. Het is zwart guillochй met witte cijfers en indexen, wit gelakt handen, allemaal vervat in een roestvrij stalen kast 316L met toegepaste gecanneleerde bezel, geschroefde kastbodem. De horloges zijn waterdicht tot 50 m met plexiglas en zwarte kalfslederen band met Louisiana croco patroon en veiligheid gesp. Het horloge is ook verkrijgbaar met metalen armband. De Oris Big Crown is een zeer fraai vormgegeven stukje techniek.

De reeks van de cultuur van Oris horloges is wat Oris is alles over. Momenteel Oris bieden de Frank Sinatra collectie en de Miles Collection. Deze horloges zijn er in verschillende modellen aanbieden chronograaf, complicatie, parelmoer dashboard en diamanten) voor degenen die graag zulke dingen). Mijn favoriete collectie is zonder twijfel de Artelier collectie. De Oris Artelier chronograaf, Oris Artelier Complicatie en Oris Artelier Lady Date zijn mooie horloges, maar de Oris Artelier Pointer Date is de parel in de collectie. Oris zijn beroemd om hun pointer datum of vegen kalender. Het bedrijf voor het eerst deze functie ontwikkeld in 1938 en de pointer datum is vrijwel uniek voor Oris. De meeste horloges geven de datum via een raam op de wijzerplaat, maar de Oris pointer datum is een derde arm die beweegt tegen de klok in rond het gezicht, de dagen van de maand wordt weergegeven als een andere cirkel van het aantal buiten het uur merken: het einde van de pointer arm die ofwel een T-vorm of de meer traditionele halve cirkel. Ik ben eigenaar van een pointer datum Oris horloge en ben maar al te blij met deze unieke functie te tonen aan degenen die een fijne horloge waarderen.

Zonder twijfel Oris horloges als hoogste gewaardeerd Zwitserse horloges die een gewenst zijn door consumenten die waarde hechten aan goede kwaliteit mechanismen met eenvoudige maar elegante ontwerpen. Oris horloges zijn ook redelijk geprijsd in vergelijking met sommige andere merken van horloges en het bezit van een mooie Oris horloge is ruim binnen de middelen van de meeste mensen.

Category: Uncategorized

Comments are closed.