Rolex Bekijk Co Erfgoed

Rolex werd in 1905 opgericht als Wilsdorf en Davis door Hans Wilsdorf en zijn broer-in-law, Alfred Davis. De onderneming maakte geen primaire horloges, maar geïmporteerd Zwitserse uurwerken naar Londen waar ze uiteindelijk geplaatst in genieten situaties en juweliers die hen als hun individuele merknaam op de markt gebracht. Wilsdorf geproduceerd de Rolex titel 3 vele jaren later, maar verliet Londen als gevolg van ernstige oorlogstijd belastingen al door de Eerste Wereldoorlog aan gevestigde up store in Genève.

De werkelijke oorsprong van de naam Rolex is duister, ondanks het feit dat de wijdverbreide verhaal is dat Wilsdorf voorkeur een naam die ongecompliceerd was in elke taal te spreken en hebben alle letters de identieke afmetingen en symmetrisch. Een ander model is dat Davis vergeleek het oog op de goede kwaliteit van een Rolls Royce en tilde een deel van de titel van de bekende goedkope horloge Timex Rolex te maken.

Rolex richtte haar aandacht op het produceren van horloges als een alternatief voor de klassieke zakhorloges. In 1914 produceerde Sterling zilveren polshorloge de Gentlemen’s met een porseleinen wijzerplaat, lichtgevende geschilderde cijfers en een zilveren horlogekast met weer scharnierend. In de jaren twintig, de tweekleurige Octagon Oyster tentoongesteld een-achthoek gevormde chroom en staal scenario.

een avondmaal partij een nacht in 1926 Wilsdorf klaagde hij niet kon openen van een oester schelp en bekende dat hij nodig had om een ​​te genieten zo hard als een oester schelp. Niet lang kort na de avondmaaltijd creëerde hij de ‘oester’ omstandigheid dat waterdicht was, die uiteindelijk draaide de Rolex Oyster.

De drinkwater-resistant know-how ontwikkeld van Wilsdorf ontwikkelen van een synthetische materialen om de look te vervangen bij deal met glas en een waterdichte opwind mechanisme. In 1931 vond hij de zelf-kronkelende horloge waarin arm en hand beweging hield het genieten wond en voorkwam het forceren.

Aan het einde van de Aarde Tweede Wereldoorlog, Rolex ontwikkelde de ‘Datejust’ kijken die voor de eerste keer had een eeuwige dag op de wijzerplaat dat twee ½ keer werd vergroot met een kleine lens. De werkdag van de week werd opgenomen in 1956. In 1946 werd de Tudor horloge fabrikant bewezen, die diende als een verminderde geprijsde invoer bedrag observeren voor jongere kopers.

Door de vroege jaren 1970, veel van de Zwitserse horlogemakers waren verrast door de grote mate van populariteit van de Japanse makelij quartz batterij-aangedreven weergave. Het bleek de ondergang betekenen voor mechanische uurwerken. Hoewel Rolex weerstond de verplaatsing van haar complete lijn in kwarts macht het werkte met 15 andere Zwitserse horlogemakers aan de Beta 21 kwarts, die zijn weg gevonden in de Rolex Quartz Date horloges te creëren. De traditionele mechanische uitchecken, dat gezegd hebbende, kaatste in het midden van de jaren negentig en Rolex draagt ​​op aan direct het veld.

Category: sporthorloges

Comments are closed.