Horloges Werkzaam in de Ruimte

Mechanische horloges met veren, tandwielen, radertjes en slingers waren de enige alternatieven beschikbaar naar de 1e Russische kosmonauten (zie referentie 3). Mechanische horloges misschien niet zo nauwkeurig als kwarts, elektronische en Lcd uurwerken, maar deze is daar niet bestaan ​​in de vroege dagen van de reis gebied (zie Referentie een). Russische kosmonaut Yuri Gragarin droeg een mechanische chronograaf blik op toen hij opgroeide in de te beginnen met iemand in plaats in 1961 (zie referentie twee) te worden. Gragarin genieten ervaren is aangepast om beter bestand tegen de ontberingen van reis-kamer (zie referentie 2). Het bevatte 17 juwelen, was h2o resistent en ervaren een schokbestendige beweging (zie referentie twee).

elektronische quartz horloges in gebruik kwam op ruimtemissies kort na 1980 (zie Referentie een). Deze horloges groeide uit tot het normaal geworden, niet alleen voor de juistheid ervan, maar ook om de reden dat missies zijn al lang voor de duur van weken vrij dan dagen (zie Referentie een). Digitale quartz horloges niet nodig kronkelende en bewaard keer geen kwestie van de duur van een missie (zie Referenties een). Digitals had compacter dan hun mechanische tegenhangers geweest en waren uitgerust met ontwikkelde in alarmen (zie referentie 1).

Quartz horloges met een vloeibaar kristal tentoonstelling bevoegd astronauten om een ​​oog op de minuten en seconden verbonden aan een experiment met een enkele oogopslag te houden (zie referentie 1). Liquid crystal display horloges effectief gewerkt kan worden gedragen in een gewaarborgd ruimtecapsule, maar hun elektronische secties werden beïnvloed door kosmische straling moet echt de astronaut afslag de module voor kamer wandelingen (zie referentie een). Horloges met een binaire, mild-emitting diode een techological sprong dat deze kwestie verlicht geweest (zie referentie 1).

Oudere kijkje op technologieën is echter het meest geliefd voorkeur op shuttle missies (zie referentie 4). In overeenstemming met de NASA, zijn enkele medewerkers van shuttle bemanning uitgerust met handboek wind horloges met een chronograaf, 3 interieur wijzerplaten, een bijkomende tweede hand en een teller die maatregelen even minuten en enkele uren verstreken (zie referentie 4). Dit observeren bevat ook een opgehoogd, gemonteerd bezel aan de buitenkant wijzerplaat die haar toestaat om mijlen per uur te evalueren (zie referentie 4).

Category: sporthorloges

Comments are closed.