Hoe Digitale horloges functie?

digitale horloges zijn een bekende en belangrijke stukje technologie waarmee u een vervoerbare meter van de tijd over te houden met je mee. Als je draagt ​​een elektronische weergave, dan u op dit moment weet hoe handig het kan zijn. Zelfs verbeterd dan gewone horloges, deze vertonen nummers in een snel te lezen dat ook aanwezig is in de afm. Om te beginnen om een ​​inzicht in hoe deze horloges opereren, moeten we beginnen bij de bron van hun elektrische energie: de batterij. Let op batterijen zijn bescheiden, rond en presenteren het gewenst is om de controle uit te voeren elektriciteit. Ze zijn rechtstreeks gerelateerd aan een kristaloscillator.

Een kristal oscillator is ontworpen uit kwarts kristallen en maakt gebruik van stroom uit de batterij van het horloge in te krijgen om een ​​zestig-hertz teken maken. Elke hertz betekent een oscillatie voor elke minuut, dat is een belangrijke selectie in te kopen voor de in acht te nemen goed de tijd laten zien.

kristaloscillator dit signaal, dat wordt erkend als de tijdbasis, als gevolg van een teller na. Dit is een voorgeprogrammeerde systeem begint te breken de tijdbasis delen door ervoor figuren. 1, wordt gedeeld door tien en dan nog een keer met 6. Dit stelt de klok te tellen seconden beginnen, die zal laten om correct weer te geven hoe laat het is. Wanneer de teller wordt uitgevoerd, wordt een binair getal bereikt.

binaire hoeveelheid wordt vervolgens naar een bepaalde microchip als een ‘binair getal zeven-punt toont omzetter.’ Hoewel het niet een mooie naam hebben, heeft het een bijzonder dat je vertelt gewoon wat het is waarschijnlijk te doen. Het is geprogrammeerd om de binaire hoeveelheid zetten in een reeks van 7 cijfers. Deze allen corresponderen met het uur, minuten en seconden van de afgelopen tijd. Deze tijd wordt dan weergegeven op de ervaring van de check-out als gevolg van LED-lampjes die zijn geslaagd om de nummers weer te geven van de chip zal komen met. Zo een aanzicht is klaar om de exacte tijd weer.

Category: vrouw horloges

Comments are closed.