Feiten over South Bend Pocket Watches

In 1902, Clemens jr. en George Studebaker (twee zonen van de beroemde producent Clement Studebaker), met hun oom, John Mohler Studebaker (Clement’s broer), beval de failliete Columbus Kijk naar Co van Ohio. Ze verhuisden van de organisatie en een flink aantal van haar medewerkers naar South Bend, Indiana, en veranderde het identificeren The South Bend bekijken Co Volgens WC Shelton, de algemene superintendent van de corporatie, de Columbus horloges was ‘van zeer slechte hoge kwaliteit,’ en de South Bend Kijk naar Co ‘begon zo spoedig mogelijk tot een totaal nieuwe lijn van kwaliteit modellen maken . ‘

Lindell V. Riddle’s ‘Geschiedenis van Zuid-Bend Horloges’ benadrukt twee South Bend bewegingen zoals deze met name fantastisch. Volgens Riddle, wordt de ‘South-Bend Polaris’ ‘meestal beschouwd als de grootste van hoge kwaliteit Zuid-Bend beweging’ en slechts ongeveer 500 werden gecreëerd. Deze horloges toegepast een exclusieve wijzerplaat en een solid-goud situatie, en werden geleverd in een bepaalde presentatie doos. De ‘Director’s Enjoy’ (1923) was nog veel meer exclusief. Riddle merkt op dat het werd alleen gegeven aan ‘bedrijfsleiders, hoogwaardigheidsbekleders en goede vrienden van het bedrijf President.’ Ondanks het feit dat het juiste bereik gemaakt, is niet geïdentificeerd, schat verscheidenheid 23-96.

‘De Studebaker’ observeren, gecreëerd te beginnen in 1909, was slechts een van de meest beroemde van de South Bend horloges. Dit was een van de Spoorweg Quality uitzicht, assemblage de strikte regelgeving bewezen dat de horloges gebruikt door spoorweg medewerkers standaardiseren. Het bedrijf bood een vijfjarige volgen Railway verzekering dekking voor ‘De Studebaker.’ Het plan aangeboden spoorweg personeel met een manier om hun horloges verhandelen, moet echt de specificaties voor hun uurwerken veranderen als gevolg van herziene basisvereisten, een marketing binnen slechts de spoorweg, of nieuw werk met een divers spoorlijn.

Aanvankelijk verkocht slechts bij wijze van leveranciers retail, de South Bend Geniet Co introduceerde een lijn van de post-buy horloges geïdentificeerd als ‘Studebakers’ in de vroege jaren twintig. Hoewel deze horloges werden geïntroduceerd als geproduceerd door de Studebaker Geniet Co, waren zij, in simpele feit, gemaakt op de vergelijkbare creatie lijn als de South Bend horloges. Shelton merkt op: ‘Dit horloge is speciaal zoals de South Bend, afgezien van het had de titel Studebaker op de platen van de beweging en identificeren van Studebaker op de wijzerplaat.’ Geniet van fanatici van dit soort als Riddle zijn snel nivelleren dat er onderscheiden verschillen met betrekking tot een ‘Studebaker’ blik op en ‘The Studebaker’ uitzicht, en kopers moeten oppassen.

& quotStudebaker ‘post-buy horloges waren interessant voor het grote publiek vooral omdat ze kunnen worden gekocht om de consument specificatie. Verhandeld op krediet en noodzakelijk slechts $ 1 down, werd de lijn van horloges ook redelijk geprijsd. Dit echter, bleek een belangrijke factor ondergang van de onderneming zijn. Zoals de Goede Melancholie staking, de South Bend Bekijk Co ontdekt door zelf met tal delinquent rekeningen. De economische tol op de corporatie, in elkaar gezet met een gebrek aan diversificatie in de sterk de voorkeur mannen polshorloge markt, heeft bijgedragen aan de ondergang van het bedrijf. En, zoals Shelton ervaringen, na 29 november 1929, nr. South Bend Horloges belandde op elk moment ontworpen bij de productie-eenheid weer.

Category: Horloges

Comments are closed.