Corum Zwitserse automatische mechanische vintage horloges Comprehensive Guidebook-kritiek

Corum Zwitserse horloges

Corum toegetreden tot de prestigieuze club van grote-conclusie luxe Zwitserse horlogemakers in 1955. Zijn geschiedenis, echter korter, biedt een fascinerende reis van een merknaam die begon als een all-sferische luxueuze stijl horloge bedrijf, pas later op een switch naar hoger te sluiten uurwerken te maken:. Een totale transformatie van structuur filosofie en ideeën De verschillende horloge collecties belichamen deze verschuiving, waaruit blijkt hoe Corum verbeterd vroeg animo voor mode om een ​​meer afgewogen, opzettelijke nieuwsgierigheid in zuivere tijdmeting en micro-engineering. Op een gegeven moment, exclusieve beweging architectuur vervangen decoratieve kast en ring-modellen, en uitwerking op het gebied van automatische problemen naar buiten geduwd speels ornamentation.Today, trend versies niet langer in de schepping bestaat een levendige klassieke markt, hoewel een aantal energieke collecties symboliseren doet het werk filosofie.

Structuur

Ongeacht steeds een vrij nieuw merk, Corum geslaagd smeden hun originele manier een teken van de twee sector duurzaamheid en ambitie. In feite, de ontwerpers van het bedrijf erin geslaagd om dit twee keer doen: 1 in het ontwikkelen van de mode-georiënteerde sieraden kenmerk van de vroege productie van het merk, en de volgende in het samenstellen van de onmiskenbare, enorme-rustige, heerszuchtige verschijnen van de latere periode, de een persoon die . domineert collecties van vandaag Respectievelijk, Bubble, Trapeze, Sugar Cube, en andere meisjes horloges scherm een ​​lichte, speelse manier van denken: visuele esthetiek spelen een belangrijke rol, soms flirten met superieure-fashion avant-garde. Aan de andere kant, moderne collecties dit soort als Admiral’s Cup, Golden Bridge, Romulus en Coin veer monumentale ernst. Deze horloges tonen veelhoekige, multi-tiered complexiteit, genoot in de verfijning van zowat zowat elk aspect van check out stijl en design:. wijzerplaat organisatie en versiering (indexen, subdials, cijfers), bezel en scenario aansluiting (architectuur, markering), armband interactie met de andere afdelingen, en ga zo maar door

Mutaties

Vanaf 2009 hebben Corum twee in-residence acties gemaakt. Dit kan ook niet kijken veel, maar voor een nieuwe merknaam concurreren in een driehonderd jaar vorige markt het is echt een cruciale stap in de richting van de zeer lange expressie evenwicht: slechts een kiezen uit handvol maken hun bezit geautomatiseerde acties Rekening p> houdend met de bespraken verschuiving naar uurwerken, kunnen fijnproevers terecht rekenen op veel meer in het huishouden bewegingen worden gemaakt in de komende systeem van trots hun mechanische prestaties in ongewoon skelet en opengewerkte wijzerplaten Corum’s voorspellen mooi in die richting . Op dit moment toegankelijk complicaties betrekken tourbillon, split-seconde chronograaf, verschillende tij-gerelateerde indicatoren (geen enkel ander horloge merk, naar mijn know-how, heeft deze complicatie), dag-, twee-, jaarlijkse en eeuwigdurende kalender, en andere mensen.

Collecties

Corum horloges omvatten een grote verscheidenheid aan stijlen en toepassingen, allemaal geraakt door luxe en avant-garde in slechts een nog weg of andere. De meeste van deze collecties een onuitwisbare stempel gedrukt op de markt, en fascineren liefhebbers van superieure trend en uurwerken gelijk. Klik gewoon op de achterkant links om te navigeren naar geëngageerde getuigenissen.

  • Bubble Heren en Bubble Dames moet zijn van het merk de meeste collecties voorkomende stijl die niet meer tijd in de productie (met succes te genereren klassieke horloges). De opvallende, eigenlijk bruisend stijl voordelen in een aangename-infuus en pulserende timer. Beide even bubble lijnen gebruik maken van een groot deel van de schaduw, terwijl vrouwen items gewoonlijk nemen diamanten enkele van de gezichten vertonen een verscheidenheid van het mariene cartoon-achtige motieven.

  • Piramide < / strong> en Trapeze Meisjeshorloges omvatten Corum’s lineaire en hoekige architectuur gemotiveerd creaties: beide even sporen echo piramides door gebruik te maken van vet, vegen rechthoekige of trapeziumvormige ontwerpt liberale gebruik van diamanten en kleur zijn een contact van zachte spannend, hoewel strikt wit of zwart producten te introduceren terughoudendheid en minimalisme.

  • Sugar Cube en Ovale Vrouwtjes collecties blijven experimenteren met case geometrie, waardoor miniatuur rechthoekige artikelen (die doet denken aan Jaeger LeCoultre Jewellery) in de vorige, en ongewoon langgerekte elliptische horloges in de laatste. Diamonds, schaduwen, en populaire bezels nagaan karakter van de lijnen ‘.

  • Admiral’s Cup markeert de ooit belangrijke ingang in hedendaagse Corum structuur. Het is echt een leer collectie, die maakt gebruik van een variëren van problemen, aftopping hen met aanzienlijke-tech producten, en edele metalen en edelstenen. Het is echt hoe ze fuseren, toch het ontwikkelen van een volledige die zo substantieel extra dan de som van haar delen dat dit ruige, mannelijke sport lijn onderscheiden.

  • Romulus < / strong> horloges element Corum handelsmerk-uur markering systeem: de cijfers zijn verplaatst van de wijzerplaten op de randen, wat bijdraagt ​​aan een ongewoon ruime, rustige blik dat handvat en veiligheid uitstraalt. Harmony voert een belangrijk hoofdstuk in deze collectie, die bestaat uit een aantal van de meest geavanceerde kalibers het merk biedt.

  • Comments are closed.